2 Comments

  1. Teija Estabrook

    Hei, olipa kiinnostava ja pohdituttava kirja. Ajattelen, että omat sisäiset mielikuvat, haaveet ja ajatukset eivät useinkaan vastaa todellisuutta.Se ei haittaa , jos se ei rajoita elämää. Toiset tyytyy erakkouteensa, on helpompi elää omien kokemusten maailmassa, ulkopuoliset voivat murtaa sen kuplan jossa yksilönä viihtyy. Elämä on paljolti todellisuuden hyväksymistä. Sen hyväksymistä että toinen ihminen, lähimmäinen on erilainen, uskallanko päästää lähelle?
    Olen itse kamppaillut asian kanssa, keneen oikeasti haluaa tutustua ja kuka on ja saa olla luottamuksen arvoinen. Rikkoontuuko suhteessa jos ei olekaan sellainen ihminen kuin luuli olevansa?

    Taiteessa paljastaa itsensä, se on tie toisen sisäisen maailman näkemiseen. Siinäkin on mahdollisuus joutua ihailluksi tai torjutuksi. Ihmisellä kuitenkin on tarve kuulua johonkin, olla toisen ihmisen seurassa. Mielenkiintoinen kirja, kiitos avauksesta! Ehkäpä joku päivä luen

    • admin

      Hei Teija,
      kiitos pohdinnoista! Joo, tuota ajatusta tavoittelin itsekin, että mielikuvat ovat rikkautta silloin, kun eivät valtaa liian suurta alaa, vie liikaa tilaa siltä, mitä ulkomaailma ja realiteetit ovat. Toisaalta aina voisi heittää kehiin myös filosofisen pohdinnan todellisuudesta. Jos määrittelisi sen aistein havaittavaksi ulkoiseksi, olisiko sokean todellisuus erilainen kuin näkevän? Entä millainen on vaikka herkästi aistivan ihmisen todellisuus? Mutta ehkäpä se, että siinä on riittävästi samaa, toisten kanssa jaettavaa.

      Mutta uskaltaa päästää toinen ihminen lähelleen… Ehkäpä se on jollain tavalla aina prosessi, matka, liikkeessä. Ettei siinäkään voi tulla varsinaisesti valmiiksi ja silti sitä kannattaa tavoitella. Nimenomaan itsensä takia. Sillä, että päästää toisen ihmisen merkitykselliseksi ja tärkeäksi, on vaikutusta itseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.